Guardat a: Notícies ~ Publicat el 22/11/2010
Ràdio Pollença a la Xarxa de Ràdios Locals
Ràdio Pollença i altres emissores municipals es comprometen a impulsar una Xarxa de Ràdios Locals
Devers 25 persones han arribat a diversos acords durant la trobada impulsada per Ona Mallorca, que ha estat qualificada com a “històrica”
La Trobada de Ràdios Locals de Mallorca impulsada per ONA Mallorca es va tancar dissabte dia 20 de novembre amb el compromís dels assistents per començar a treballar en favor de la creació d’un nou un ens aglutinador de totes les emissores municipals de l’illa.
Els devers 25 representants de les més de 15 ràdios locals que han assistit a la trobada han expressat la seva voluntat d’impulsar una xarxa d’emissores per unificar forces, per intercanviar productes i coneixements i per dirigir-se a algunes institucions supramunicipals amb una sola veu.
En aquest sentit, durant la trobada s’ha decidit començar a treballar en l’elaboració d’un document de consens per presentar als plenaris dels consistoris municipals de les localitats on treballen les ràdios locals. A més, es començarà a treballar també en l’elaboració d’una proposta de conveni que permeti anar materialitzant els acords que es prenguin.
L’acord s’ha pres durant la Trobada de Ràdios Locals organitzada per Ona Mallorca al Casal Pere Capellà d’Algaida, i entre les emissores presents estaven: Ràdio Santanyí, Ràdio Rebull (Santa Maria), Ràdio Artà, Ràdio Capdepera, Ràdio Piugpunyent, Titoieta Ràdio (Algaida), Call Vermell Ràdio (Campos), Ràdio Pollença, Ràdio Felanitx, Alcúdia Ràdio, Ràdio Marratxí i Ràdio Robines.
El primer que ha quedat palès ha estat l’existència d’un ampli ventall de professionals, voluntaris i aficionats que a base d’anys, feina i esforços han aconseguit implantar un teixit radiofònic molt fort per tota Mallorca.
A més, també s’ha constatat la gran varietat de casos existents: les diferents fórmules legals de cadascuna i la seva relació amb l’administració pública; els diferents sistemes de finançament; els recursos humans i materials amb què compta cada empresa; l’ús de les noves tecnologies; l’antiguitat i implantació de cada projecte; la major o menor professionalització de cada ens; la importància dels col·laboradors; etc.
En aquest sentit, la major part d’emissores han coincidit a remarcar la necessitat de recaptar recursos, més enllà de la publicitat local i del finançament municipal. A més, ha quedat clara la voluntat d’impulsar aquesta xarxa d’emissores locals per estabilitzar i reforçar l’espai radiofònic de Mallorca en el seu conjunt, però sobretot la identitat, autonomia i idiosincràsia de cada projecte a nivell local.
Finalment s’ha proposat una nova sessió de treball el 18 de desembre per posar en comú els documents administratius que hauran d’estructurar la futura Xarxa de Ràdios Locals.