Guardat a: Àudios, Notícies ~ Publicat el 22/08/2024

Arrels Marines i la UB analitzen els microplàstics de la Badia de Pollença

No hi ha comentaris Comentar

Fa un any que Arrels Marines col·labora en el projecte Surfing for Science, un projecte pioner en el món que pretén avaluar la contaminació per microplàstics a les zones costaneres de les Balears, Catalunya i Euskadi.

Des d’Arrels Marines, de moment han fet unes 16 sortides per recollir mostres, de manera superficial, que envien al laboratori de la Universitat de Barcelona. De moment, s’han processat la meitat de les mostres i se n’ha extret que a la Badia de Pollença hi ha 0.07 grams de microplàstic per metre quadrat.

Des d’Arrels Marines expliquen que les dades poden semblar poc significatives però recorden que aquests microplàstics s’acumulen en el medi i afecten moltes espècies, incloses les persones. Si són ingerits per animals poden provocar-los ofegaments, i fins i tot la mort.  

Amb Ignasi Cifre hem aprofitat la xerradeta per posar-nos al dia de totes les activitats que han duit a terme durant l’estiu i de les que queden per fer aquests proper mesos. A finals de setembre es durà a terme el vuitè Fòrum Talàia Nord.

Afegir un comentari